8 Şubat 2015

IMPLANTIMIZI NASIL SEÇERİZ....

Eskiden kolaydı.
Bir kac marka vardı sadece..Birkac özellik farkıydı..
Simdi oyle mi..
Once bir A plus gurubu var..Koseleri yıllar once kapmıslar. Koseleri yeni gelenlere kaptırmamak için de  6 ayda bir yenilik cıkartıyorlar..Bazıları incir çekirdeğini doldurmaz..Komik olan, bugun sattıkları implant, onların eski  " A plus" implantları değil...
Ve alttan, bu "A plus " a eklenmek isteyen , kendi kendini kaliteli ilan edenler..3, 4 , 5 . cok satan uyeler..
Onları takip eden orta gurup geliyor sonra..Savları "bu kadar ucret farkı gercekten kaliteye yansıyor mu.?"..Oyle ya , onlar da aynı kalitede ve o kadar yuksek fiyat odemeden onlara ulasarak akıllılk edersiniz..
Ve , kazan dibi olanlar ..Sudan ucuz..Ama bunlar da lazım..Bir firma çalısanı anlatmıştı: Genc asistan elde canta kliniklere implant cerrahisine gidiyor..Seçim için ana faktör fiyat, x dolara alıyor... "......arkadasım bana ucuz bir implant veriyorsun, tesekkurler...Ama bilesin markası onemli değil, 5 dolar daha ucuza ne getirirsen onu kullanırım.." Dedim ya , bunlar da lazım...

Ve yep-yeniler, onlarla övünüyoruz..Yerli üretim, ülkemizin malı, onları desteklemeliyiz..Ama cnc uretim tezgahı yurt dısından, titanium cubuk yurt dısından, butun test cihazları yurt dışından..Bu kayısı  ya da fındık değil ki , yerli diye övünelim..Yapılanı görmek isterim, bilmek isterim..

Şimdi, hangisini secelim, hangisini kullanalım.?
En cok hangisi denenmiş.?
Uzun süreden beri kullanılan bir tane var mı?
Kullanılanların takibi, yani başarısı, başarısızlığı, sorunu, kırığı , çatlağı takip ediliyor mu?
Yarın uretimi devam edecek mi..kırılırsa, tamir gerekirse yedek parca bulunacak mı?
Kabul edilmiş temel üretim kurallarına uyuluyor mu..Yuzey, temizlik, dezenfeksiyon vs. kanıtlanmış yöntemlerle mi gerçekleştiriliyor..
Ve kim satıyor-temsil ediyor..Yarın aradığımızda bu kişiyi bulabilecek miyiz..İhtiyac duyduğumuzda eğitim desteği, teknik destek verebilecek mi..
Zor iş..Sorumluluk duyuyorsanız tabi ki..

Hiç yorum yok: