23 Temmuz 2010

çok implant yapmak marifet mi ?

Hep sorulur: " ... ayda  kaç implant yapıyorsun hocam..?"
Bu bir kriter haline geldi.. Neyi kanıtlayacağını bilmiyorum..iyi bir implant hekimi  olduğumu mu; çok para kazandığımı mı; tecrübemin çok olduğunu mu ?
Bir dönem ortağım ile klinikte bu konuda epeyce tartıştık.. "Yıllık implant sayımızı arttırmak için ne yapmalıyız..İmplant sayımızı arttırırken fiyat faktörü ne kadar önemlidir? Sayımızı arttırmak amacıyla fiyat kırmak gereklimidir ve DOĞRU mudur ? v.s.."
Rakamlar, ve belgeler ortaya dökülünce olaya daha değişik bir açıdan bakmamız gerekliliği ortaya çıktı..İmplant üstü restorasyonlar, yada implant cerrahisi komplike tedavilerdir.. Her zaman pek çok olasılığı planlamaya katmanız gerekir.. Uzun dönem başarıyı yakalamak pek de kolay değildir..İmplant hastası ile kan kardeşi olma olasılığı yüksektir..İleri yıllarda ,vakanın başarısını sürdürebilmek için çoğu zaman karşılığını almadan zaman, hatta para harcarız..
O zaman şu sorulmalı: daha çok implant yapacağım diye fiyatı düşürerek gerçekten daha çok sayıda implant yapmanın hekime yararı ne kadardır. Bu , ileride sorunlarıyla uğraşacağım daha çok implant demek değilmidir.?Sayıyı arttırmanın implant firmasına olan yararı bana olacağından daha çok olabilir mi?( Çünki firma ilerideki sorunlarda ortada olmayacaktır).
Bunun yerine, istediğim yüksek ücreti alarak , daha az sayıda implant uygulaması ile aynı miktardaki parayı kazanmak daha yararlı değil mi.?
Ne dersiniz..hangisi doğru..

Hiç yorum yok: