12 Eylül 2010

OKULDA ÖĞRENEMEDİKLERİMİZ, İKİ.

Geçenlerde bir arkadaşımı muayenehanesinde ziyaret ettim." İşler nasıl gidiyor?"diye sorduğumda,
" Çok iyi valla.. Bütün saatlerim, bir hafta dolu.." diye yanıtladı..

Sohbetin sonunda, randevu defterini istedim. Bütün randevuları doluydu; saat başlarında, yarım saatlerde, oldukça yoğun günler yaşamaktaydı.. Çok sevidiriciydi arkadaşım açısından..
Üç gün evvelki randevulara gittim. Sabah ilk hastada ne yaptığını sordum ve ne kadar ücret aldığını yanına yazdım...Bir sonraki kontrol hastasıydı, girdi yok..Sonraki tek bir dolgu, bir saatte bir dolgu..Bir sonraki bir kuron provası, girdi yok; sonraki kanal tedavisi, meç değiştirmiş , yani girdi yok..sonra dolgu; sonra ilk randevu ve fiyat verme...girdi yok...

Birkaç günün üzerinden geçtik beraberce. Tahsil edilenleri yanına yazdık..bazı günler sadece tek bir işlemden ücret tahsil edilmişti..


Arkadaşım gözlerine inanamıyordu..bazı gunler bütün gün durmadan çalışmış, fakat para kazanamamıştı..

Hastanız varsa, bazı şeyleri doğru yapıyorsunuz demektir, işin zor kısmını aşmışsınız demektir.. Ama para kazanmayı da öğrenmek gerekir..Üretgenliğinizi test etmeden, işlerin iyi gittiğini bilmeniz mümkün olamaz..Üretgen olmanız ve ürettiğinizin karşılığını toplamanız gerekir..
Birisi eve para götürmeli değil mi?
Şimdi kendinizi sınayın..Günün sonunda randevu defterinizi önünüze alın ve herismin yanına  O randevuda ne kazandığınızı yazın..
Sonuçları analiz etmek çok önemlidir..Bunları mutlaka randevu veren personelinizle de paylaşmalısınız..O' na, randevu verirken nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatmalı, göstermelisiniz.. Çalışma saatlerinizin daha üretgence paylaştırılmasını "randevu personeliniz " belirlemektedir. Randevu verme staratejinizin belirlenmesine O'nu da ortak etmelisiniz..
Sonunda , ay sonunda maaşını siz  vereceksiniz ve bu ücreti çıkartmanızda size yardımcı olmalı , değil mi?

Hiç yorum yok: