15 Ocak 2012

ALL ON FOUR : DÖRT AYAK ÜSTÜNDE

Bu hafta sonu Cosmodent te TOTAL DİŞSİZLİKTE İMMEDİYAT FONKSİYONEL YÜKLEME kursu yapıldı..
Ankara dan 4 katılımcı diş hekimi vardı(bu kursu 2-6 kişiye yapıyoruz) ..Pırıl pırıl, genc diş hekimleri..Çoğunun bayan olması ayrı bir ilginç nokta..
İmplant uygulayan diş hekimleri arasında ALL ON FOUR diye tanınan teknik oldukça ilgi çekiyor..Portekizli Dr.Paulo Malo isimli bir diş hekimi bu tekniği 2005 lerden bu yana kendi tekniği olarak tanıtıyor..Başarılı da oluyor..
Bu teknik immediyat yükleme kurs programının doğal bir parçası..Ama asıl ilgiyi bu parça çekiyor..Haklı da..Herkesin 6, 8, 10,16 implant ile restore ettiği bir dişsiz alt çeneyi 4 implant ile restore ediyorsunuz..Ve bu teknik 10 yıllık takiplerde.. %98.9 başarılı..

Bunu iyi biliyoruz çünkü, Cosmodent te "all on four " tekniğini bizler 2000 yılından beri uyguluyoruz..Tabi biz Dr. Branemark ekibinden öğrenmiştik.(O zamanlar Dr.Malo ortalarda yoktu)..Gerçekten yüz güldürücü bir teknik.Şöyle söylersem daha açık ve anşşılır olacak: Her gün bana gelecek implant hastaları "all on four" (ben - dört ayak üstünde- diyorum) uygulayabileceğim hastalar olsun diye dua ediyorum..

Hiç yorum yok: