24 Eylül 2017

VERİMLİLİK İLE SEVİMLİLİK ARASINDAKİ DENGE...

Üretim kapasitesi ve verimlilik önemli..
Muayenehane açarken  sahip olunması gereken minimum alet edevat listemiz vardir..Pek azımız bolluk içinde muayenehane acar..Dolayısıyla, başlangıçta, eksikliği halinde verimliliğimizi  etkileyecek olan aletlere mutlaka sahip olmak isteriz. Örneğin, radyografisiz olmaz. Otoklav mutlaka olmalıdır. Ağız içi kamera olmasa da olur, bu durumda..Olsa, kullanmaz mıyız, tabiki kullanılır..Zamanı gelince o da alınır..
Oysa arkamızda koca bir dental endüstri var. Makinalar, aletler, ilaçlar, implantlar satılmak üzere üretiliyor..

Bugün TDB Kongresini son günüydü..Kac firmanın bizleri beklediğini hep beraber gördük.!!!!
Bazı aletler iç gıcıklayıcıydı. Renkleri güzel, teknoloji muhteşem ,  ne çok fonksiyonu var..Bazısını al, koy beklemeye, hiç kullanma eskimesin, görüntüsü yeter..

Bazı aletler çok işlevsel değildir ne yazık ki.Ödediğiniz parayı çıkartabilmeniz çok zordur..Hele bir de yeni teknoloji ürünüyse , vay halinize.Fiyatı uçar gider..Yeni teknolojilerde ARGE ye para yatırılır ve geri kazanmak için yıllar geçer.
Bu gurup aletlere ben "pazarlama malzemesi" diyorum. Kliniğin veya hekimin görüntüsüne katkı yapıyor. Örneğin; "bu alet" ile en yeni teknolojileri takip eden bir hekim oluyorsunuz..Değer.

Bazıları ile doğrudan üretime , verimliliğe katkı yapabilirsiniz..Para kazanırsınız ve borcunu ödersiniz.
Özellikle yeni hekim iseniz, bilin ki endüstrinin gözü sizin cebinizdedir..Ne teknikler ne taktikler vardır, yeter ki sizi mutlu olun, ve satın alın...

Şu soruyu sormadan dosyayı sakın kapatmayın
: "Bu alet ile verimliliğimi arttırabilir miyim.?"

Hiç yorum yok: